redirect » Over ons

We zetten alles op een rijtje:

LeuGJournaal was bedacht op 12 november 2015, en de eerste video verscheen op 13 november 2015. De eerste drie leden waren Kenzo, Johan en Joep. De drie zaten op dat moment in een handvaardigheidsles, en begonnen te praten, over het idee om een Jeugdjournaal te maken, maar dan met leugens. De drie stemden in om een YouTube kanaal aan te maken, en zo werd Leugjournaal opgericht. Kenzo was degene die het idee naar voren bracht. Een paar minuten later kwam een andere vriend van de drie, Tygo, erbij. 

Aflevering twee was de eerste complete aflevering met de vier leden. Omdat ze nog onervaren waren met het filmen, was de kwaliteit zichtbaar slecht. 

Dagen later voegden Quint en Rens zich bij de groep toe, en werd er gebruik gemaakt van Leugnamen. Johan was David Soeteps, Joep was Robbie Leugens, Kenzo was Kenzo zonder Achternaam, Tygo was Tijger Ruitenberg, Rens was Niels Waterkraan en Quint was Quint Quizzenexpert. 

Voor de rest van het jaar 2015 bleven de leden(vooral de eerste vier) bij elkaar afspreken om te filmen. In 2016 begon seizoen 2 met aflevering 18 als lanceringsaflevering. Aflevering 18 werd tevens een van de meest populaire afleveringen. Op 21 mei 2016 begon de papierenshow. Dit waren speciale afleveringen met in het begin Johan erin om vragen van kijkers te beantwoorden. Later kwamm Tygo ook bij de papierenshow, net als Snoezepoes(zusje Tygo), Emily(zusje Johan) en Davy(broertje Johan).

In Juni 2016 begon seizoen 3 met aflevering 31 als lanceeringsaflevering, en zo kwam het Leugjournaal op z’n hoogtepunt. September 2016 wordt gezien als de punt van het omkeren. Vanaf dat moment werd het journaal steeds minder actief. Het kanaal werd meer actief op gebied van games. In oktober 2016 lanceerde de laatste papierenshow aflevering, papierenshow 10. 

In 2017 werden nog slechts een paar video’s geüpload, inclusief de laatste van seizoen 3. De laatste grote video geüpload door het Leugjournaal is aflevering 42, apocalypse, de wraak van de hond. Hierna werd er geen video meer geüpload van seizoen 3, en de laatste de jure Leugjournaal video die werd geüpload was van Tygo, “welkom op het kanaal, Stan van Linder”, in oktober 2017. Hierna eindigde het Leugjournaal in feite. 

Een reden dat hiervoor kon zorgen was dat de vijf leden Johan, Joep, Kenzo, Quint en Rens allemaal naar de middelbare school gingen. Op de middelbare school ging Johan verder met het gebruiken van de Leugjournaal logo, in middelbare schoolprojecten. Dus hoewel het Leugjournaal in feite eindigde, was het in praktijk nog niet geëindigd. In 2018 werkten Joep en Johan aan een Engels Plus video-opdracht en maakten een video onder de naam van het LGJ. Dat gebeurde ook met een project op een grotere schaal: Lumey. Lumey was in november 2018 al aan de gang. In januari 2019 uploadde Johan voor het eerst in twee jaar weer een video: “Wat is er met onze kanaal gebeurt?”. De video is momenteel alleen beschikbaar in Early Access. Op 31 januari 2019 maakte het Leugjournaal de film Lumey openbaar. Er werd ook een trailer erbij geüpload. Het Leugjournaal kreeg voor het eerst in drie jaar een nieuwe logo. De website werd weer actief. Dat was van korte duur. Slechts een paar weken na de heisa werd het kanaal weer volledig dood verklaard. 

In november 2020, bijna twee jaar na het uploaden van Lumey, toen het LGJ 5 jaar bestond, waren er signalen van een terugkomst. Op 20 november uploadde Johan een vijfjarig jubileum op YouTube, en direct hierna, op 22 november 2020, bevestigde Joep, en ook Johan, de ultieme terugkomst van het Leugjournaal. Op 20 november werd een nieuw logo ontworpen voor 2020, en dat trok de interesse van Jonne en Visblub. Een nieuw, mooier logo werd ontworpen en verving de andere logo.